My Camera & Stuff...

You know what I'm getting tired of? People blogging about their camera and what lenses they use and so on... As if it matters what camera you have and how much you paid for it?! No. I'll tell you what matters: The person behind the camera. It's not the camera that takes the pictures. It's you. A better camera won't make you a better photographer. As a matter of fact, you're not a photographer. You're an 11 year old with a single lens reflex camera daddy bought you because you talked him into it. There. It is the stone cold truth, my dears.


Canon EOS 500D with a 18-135mm IS lens
This is what I take photos with. I'm not calling myself a photographer, although photography is one of my interests. However, I'll be a full time student in the fall, taking pictures every day. Maybe I can become a somewhat decent photographer, someday. Not now. Someday.

♥ The Norwegian Teenager

4 Comments

Hilde

25.06.2011 kl.14:18

Jeg er faktisk veldig uenig i det du skriver.. Selv om jeg er litt enig også. Man kan alltids bli en god fotograf med et billig speilrefleks, men ettersom personen bak kameraet blir flinkere til å ta bilder, vil kameraet til slutt ikke være godt nok for fotografen. For billige speilreflekskameraer har sine begrensninger som etterhvert vil bli irriterende (Jeg opplever dette med mitt fem år gamle kamera). ISO er for dårlig (alt for mye støy), lukkeren går bare opp til 4000, noe som er alt for lite hvis jeg vil skyte bilder med vidåpen blendeåpning (1,4), kameraet tar bare ett og et halvt bilde i sekundet, skjermen er for liten osv. osv. :)

Objektiver er ekstremt viktig for en god fotograf, for standardobjektivet som som regel følger med kamerahuset er også veldig begrensende og veldig lyssvakt. Det er også veldig sjeldent man tar gode bilder med et standardobjektiv. Det som er greia med objektiver er at de er alle unike. De alle passer til forskjellige ting. Min 50mm 1,4, for eksempel, er perfekt til å ta portretter med, men ganske dårlig til å ta helfigurbilder. Å ta naturbilder er helt greit, men jeg foretrekker vidvinkel til det. Siden det er e 50mm, har jeg heller ingen muligheter til å ta nærbilder (macrobilder) av blomster og jeg kan heller ikke zoome med den siden det er et fastobjektiv.

Når du har tatt bilder hver dag i et helt år på folkehøgskolen, er jeg hundre prosent sikker på at du kommer til å lengte etter ulike objektiver til ulike bruksområder. Jeg for eksempel, sikler etter en 85mm 1,8, Nikon d7000, et fisheye-objektiv, et lyssterkt macroobjektiv og et objektiv jeg bare har konkludert med at jeg trenger, men som jeg ikke er sikker på om eksisterer. :p

a teenager with thoughts ©

26.06.2011 kl.00:17

Hilde: Jeg skjønner hva du mener. Som du ser så skrev jeg bare én side av saken. Det jeg irriterer meg mest over er alle jentene på 11-12 år som har blogger med foto-ett-eller-annet i bloggnavnet, som har et dyrt kamera de kun bruker auto-settingen på og stjeler alle ideene sine fra weheartit.com - og i tillegg er bildene uklare all over.

Jeg er enig i at jo bedre man blir til å ta bilder jo mer avansert utstyr trenger man. Jeg har 18-135mm nå, og skal kjøpe ett 70-300-objektiv før jeg drar, samt at skolen har noe utstyr vi sannsynligvis ikke kommer til å trenge mye og derfor får låne om nødvendig - noe jeg sikkert kommer til å lengte etter når året er omme. Har aldri brukt et fisheye-objektiv før, men har veldig lyst til å prøve det en gang.

Men jeg har altså konkludert med at dersom jeg skal diskutere fram og tilbake alle sidene av enhver sak så kommer blogginnleggene mine til å bli alt for lange og ingen gidder å lese dem - derfor skriver jeg bare én side. Da får jeg som regel kommentarer også, ettersom folk ser de sidene jeg ikke skrev om og feel the need to comment on it ;)

...hva slags objektiv blir du nødt til å finne opp? :b

Hilde

26.06.2011 kl.00:53

Hah, jeg leser ikke så mange "fotoblogger" av jenter i 13-14 årsalderen.. Men jeg finner det veldig interessant å lese om andre fotobloggeres utstyr fordi jeg liker å se hvilket utstyr de bruker :)

Fisheye er ekstremt stilig! Jeg prøvde det i en fotobutikk og holdt på å svime av i ren ekstase. x)

Jeg vet ikke helt, et objektiv som kanskje hadde passet til de fleste tingene slik at man slipper å bytte HELE tiden. ;)

a teenager with thoughts ©

26.06.2011 kl.01:02

Hilde: Når jeg er på framsiden til blogg.no og ser noe om foto så klikker jeg så klart innpå - og får først da vite alderen deres og hvilke bilder de tar...Men ja, vinklet slik syns jeg òg det er interessant - vil jo så klart lære mest mulig på kortest mulig tid av de som vet mer enn meg! :p

Vet om noen som har tatt masse bilder med det, og jeg syns det er fantastisk stilige bilder! Gleder meg til jeg vinner i lotto... ;)

Hahaha, hadde kanskje vært kjekt dét, ja!!

Tell me something nice!

No blog promoting, please! And this includes comments to get comments, gosh, do I need to feed it to you with a tea spoon?! Spam will be deleted.

a teenager with thoughts ©

a teenager with thoughts ©

19, Ørland

This is an anonymous blog by a Norwegian teenage girl. I may reveal myself someday, but for now my identity shall remain unknown for those of you who do not already know who I am. I'll explain all of that later. Please leave a comment so I can see you've visited, in whichever language you prefer!

bloglovin

Categories

Archive

hits